2010. július 28., szerda

Ria-Ria!!!!!!!!!

A magyarok megint alakitottak!!!Ria-ria-hungaria!!!Gratulálunk névrokon megmutattad, hogy a magyarok igenis tudnak kutyázni!!!
Wéber Krisztina és Tikó a dobogó legfelső fokán!!!
Egyéni agility 1. hely!!!


Egyéni jumping 3. hely!!!!!

2010. július 27., kedd

Szomorú

Reggel felkelek, beülök gép elé és megnézem az e-mailjaimat. Első levél kiböki a szemem. A Junior EB szervező irt gondolom válaszolt az egyik irásomra. Helyette egy olyan üzenetet kaptam amire gondolni se mertem.
A buli lefújva cimszóval irt, sajnos a kevés nevezés miatt elmarad ebben az évben a verseny. Az FCI által szervezett Junior EO elcsalogatta a nevezőket Németországba igy Ők logikusan nem jönnek már Ausztriába hiszen a két verseny nevezési dija horribilis lenne már. Majdnem elbőgtem magam mikor olvastam, egész évben erre vártam és nesze egy héttel előtte..................... Nagyon szomorú vagyok!!!!
Helyette megyek Veres kupára ami azon a napon van mint a Junior lett volna. De mégsem lesz olyan jó mint az..... :( Ahh olyan rossz ez igy!! :(
Előrelátható események:
  • augusztus 7 - Veres kupa
  • augusztus 14 - Monor agility kupa

2010. július 26., hétfő

Mocskos idő...szó szerint!

Most hétvégén volt az European Open, Liberec-ben. Volt pár magyar kijutónk is, nagy nagy gratula nekik! Már fent vannak az eredmények a kezdőlapon: http://www.europeanopen.cz
A gyönyörüséges időjárás miatt szegény versenyzők a sárral is küzdöttek. Borzasztó körülémények között folyt a rendezvény nem is értem, hogy egy ekkora versenynek miért nincs B terve vagy miért nem fedett csarnokban szervezték meg. Minden elismerésem akik részt vettek, ez még durvább volt mint Pünkösd kupa ahol ugyancsak esett az eső de a talaj nem ázott szét ennyire és tudtunk rendesen futni. A látvány magáért beszél:
Eifert Anna és Nevian:

Ők nem tudom kik de lehet látni milyen mocskos idő volt:









És a végére egy lassitott videó a versenyről:

2010. július 18., vasárnap

Kálóz

Tegnap voltunk Kálózon bemutatózni az árvis károsultak részére. 9kor már a pályán voltunk és pakoltuk fel az akadályokat a kocsira majd mentünk. 2-ig ott punnyadtunk a napon de nem volt rossz!!! A szervezők nagyon kedvesek voltak velünk és figyelmesek a kutyáknak csináltak pancsolót mi pedig kaptunk lángost mikor végeztünk meg hideg üditőket. A bemutatónk is szuperül sikerült. Sajnos edzőnk nem tudott eljönni ezért csapattársammal tettük ki a pályákat, volt kezdő, haladó és KO. Másik csapattársam pedig a mikrofonba vezényelte a dolgokat :DDD A bemutató végén lehet nálunk mindig jönni, hogy próbálják ki ezt a sportot, "adunk" hozzá kutyákat is. Nos az Én kutyáim mindenki számára kézenfekvő volt,a végén már le kellett mondanom a hivásokat, mert nagyon lefáradtak a csajok.
A banda:
Pályabejárás:

Maya:
Helyi erő "kipróbálta"
Biggie:

2010. július 14., szerda

Go-go

Juniorra visszatérve a maxi csapat 2. lett!!!!!!!!!!! Nagy nagy gratu nekik :)))) Összességében hibátlanokat futottak a juniorjaink de időben mások jobbak voltak nálunk ennek ellenére mindenki nagyon büszke lehet rájuk hiszen napon, egész nap ott futkorászni és a 150%-ot adni nagy dolog volt!

Aztán: tegnap elmentem szüleimmel meg kutyákkal Agárdra, mert ott van a csónakunk és azzal mentünk be a tó közepére. Biggie meg Maya mint valami vezérkar ott könyököltek az oldalának a csónaknak és nézelődtek :) Mikor jöttek vitorlások Maya eleresztette a hangját és jelezte nekünk, hogy más is van rajtunk kivül :D Majd mikor apuval bementünk a vizbe a két kutya nyüszögve nézte, hogy otthagyom Őket a csónakba és nem tudták mitévők legyenek! Elkezdtem Őket hivni és Maya eszméletlen hasast ugrott a vizbe majd úszott felém :D Elért hozzám megkapta a simit és úszott vissza a létrára majd kimászott rajta tök egyedül, megrázta magát és újra toporzékolt :DDD Biggie szintúgy csinálta a müsort, jó nagy hasast vágott a vizbe igaz előtte vagy fél óráig habozott mitévő legyen meg felmérte milyen messze van tőle a viz :D Biggieről tudni kell viszont, hogy a legkisebb pocsoját is 1 km-re kikerüli és ha érzi, hogy Berlinben esik máris bevonul a házába mielőtt még ideérne :DDDD Vagy ha meglátja az öntözőkannát, meghallja a szivattyú hangját mikor apu elkezd locsolni úgy rohan a helyére, hogy csak úgy koppan :DDD De az Én kedvemért olyan aranyosan beúszik bárhová :)) Imádom! (L)


2010. július 13., kedd

Gambler leirás

Sokan irtak nekem, hogy nem nagyon értették meg mi is az a Gambler. Na akkor részletesen leirom :)
Szóval van egy agility pálya aminek az első és utolsó akadályát megadja a biró. A közte lévő akadályokat Te magad találod ki, hogy mi-mi után következzen. Az egyes aksiknak meg vannak a maga pontjai pl egy ugró akadály 1 pontot és a palló mondjuk 5-öt és igy tovább. Az győz a versenyben aki több pontott szerzett meg. Egy akadályt összesen 3-szor lehet teljesiteni és egy több pontos akadály után egy 1 pontos jöhet (például egy palló után nem jöhet szlalom mivel a palló 5 pontos a szlalom meg 3)
30 másodperc áll rendelkezésre a pálya elvégzéséhez plusz 10 másodperc a Joker pálya ami azt jelenti, hogy a biró a 3 utolsó akadályt megnevezi és egy megadott irányba kell azt teljesiteni (a mi esetünkben 3 ugró akadály volt S alakban) Miután bekiabálják a Jokert akkor lehet nekiállni és ha az idődben benne vagy és megcsinálod akkor 20 pontot kaphatsz érte. Viszont ha előbb kezdesz neki vagy kifutsz az időből akkor nem kapsz érte plusz pontot.
Régen, nagyon régen voltak ilyen Gambler versenyek Magyarországon de eltervezték a szervezők, hogy kb 2 hónaponta szeretnének ilyeneket csinálni. Én várom nagy szeretettel :DDD

2010. július 11., vasárnap

Furcsa agility

Ma voltunk Mogyoródon az UniverZoo pályán Gambler versenyen (agility verseny csak más szabályokkal)
Nagyon jó verseny volt a mai kevesen voltunk ugyan de szerintem maga az élmény kedvéért is érdemes volt elutazni!! Sajnos a hőségre és fátlanságra nem készültünk fel túl jól és a nagy semmi közepén főttünk egész nap de azért az UniverZoo épületében sokszor hüsöltünk :D Volt kutyapancsoló is szóval úgy összességében nem volt probléma hiszen készültek a nagy melegre és figyeltek arra, hogy ne legyen senki rosszul!
Az összes kutty nagyon szuperül teljesitett ma, a meleg ellenére teljesen jól figyeltek és szépen mentek a pályán (ami hiába hangzik jól, hogy nincs meghatározva merre menjen az ember elég nehézkes volt ... figyelni hogy melyik aksi után mi jöhet meg hogy a jokert meg tudd csinálni - verseny leirás: http://www.agilityverseny.hu/segedletek/gambler.pdf )
Edzőm veterán 3. hely lett, csapattársam midi 2. hely, Én és Biggie midi 1. hely Mayával pedig midi 3. hely

Biggie:
http://www.youtube.com/watch?v=-lozCmFwsyk
Maya:
http://www.youtube.com/watch?v=3DLbbeJx2jo[url]

Nagyon jó nap volt összességében és szerintem ha lesz még ilyen verseny feltétlen menni kell :))))

2010. július 10., szombat

Gambler

Mai edzésen jó sokat zónáztunk csajoknak nagyon szépen megy, Maya beleáll 2o2o-ba Biggie pedig running contactot csinál. Őt egyszerüen nem lehet megállitani a végén de minek állitsam meg ha végig tud futni és még a zónája is megvan :) Maya már szó nélkül végigrongyol majd megáll nagyon szépen figyel rám.
Szlalomba is remekül betalálnak minden szögből ritka már, hogy egyel előrébb futnak bele.

Holnap nagy napunk lesz, megyünk Mogyoródra a Gambler kupára. Ez az agility verseny más lesz mint a többi mivel a Gambler egy külön hogy is mondjam olyan mint egy külön müfaja az agilitynek :D Itt egy kis magyarázat miről firkálok itt:
http://www.agilityverseny.hu/segedletek/gambler.pdf
Előtte egész délelőtt flyball szemenárium lesz szóval lesz mit nézni. Kiváncsi leszek mit fogok alkotni de már jól indul ha arra megyek amerre akarok a pályán :DDD

Más: 2 nappal ezelőtt indultak útjukra a magyar junior csapat!!! Németországba rendezték meg az I. Junior Europa Open versenyt. Akiknek szurkolhatunk:
  • Bali Dóri és Penny
  • Both Etti és Mickey, Rokka
  • Csatlós Petra és Tappancs
  • Ferenczy Bori és Kópé
  • Krizsán Vanda és Lucy
  • Németh Anna és Tódor
  • Tóth Vivi és Pogi
  • Pauler Petra és Bunny, Ghosty
  • Policza Bálint és Tóbiás
  • Veres Vivi és Iggy, Zeusz
  • Oláh Eszter és Panda
Ma már nagyban folynak a versenyek és eddigi infók a következők:
  • Petra jumping: Bunnyval hibátlan, Ghostyval hibátlan.
  • Dóri jumping: 1 hiba ( megtagadás)
Gratulálunk nekik és még több ilyen szép eredményt! Hajrá magyarok!!!!!!!
Ide szerettem volna Én is menni de sajnos Németország nagyon messze van és nem volt most annyi pénzünk amivel kijuthattam volna. (Hollandia határában van a helyszin) Helyette augusztusban megyek a Junior Europa Bajnokságra Ausztriába :) Mindkét kutyát viszem és már alig várom!!

2010. július 9., péntek

Hacsi II. meg a szőr

Hacsi történetét meséltem szüleimnek és apukám egyszer csak elkezdte mondani az Ő "meséjét". Mamáméknak (apukám szüleinek) van egy nyaralójuk Balatonkenesén és a szomszédukban lakott egy aranyos házaspár. Volt nekik egy keverék kutyájuk mondhatni olyan csúnya volt, hogy már szép de gazdáinak nagyon hüséges társa volt. A kutyus megöregedett gazdáival együtt és egy nap a férfi elhunyt. A házuk felett van egy hegy aminek a tetején van egy temető. A temető szélére került a férfi sirja. Miután a férj elment rá egy évre az asszony is távozott az élők sorából. A kutyus bánatában minden reggel felment a temetőbe majd a gazdái sirjára ráfeküdt. Az egész napját ott töltötte majd este haza ment és a szomszédok megetették. 3 hónap elteltével nem ment haza vacsorázni a jószág és a szomszédok felmentek a temetőbe megnézni mi történt. Akkor látták, hogy a kutya a siron fekszik és már nem él. Végső nyughelye gazdái mellett lett elkészitve.


Na a szomorúságot félretéve kicsit a csajokról is mesélek. Itt a nyár elkezdődött az iszonyatos szőrhullatás! Kb 2 hónapja rendeltük külföldről a furminator nevezető kutyakefét. Sokan mondták már nekünk mennyire jó dolog, minden hosszúságú szőrre alkalmas és a kutyák élvezni szokták még akkor is ha a többi kefés szitut nem csipik. Na ezt alá tudom támasztani Én is a tapasztalataimmal, Maya és Biggie is teljesen odavan a furminatorért eddig ilyen fésü szerü valamink volt de azt nem nagyon türték most viszont szépen állnak és hagyják magukat. Hiába a rövid szőr kb egy vödörnyit mindig kitudok hozni belőlük. Nagyon jó ez a masina pár huzásra maroknyi szőrt kiszed a kutyákból és minden fájdalom meg huzavona nélkül. (gondolok most a hosszú szőrü kutyákra) Itt egy kép a keféről aki nem tudná mi ez és hogy néz ki:
És itt egy tényeket alátámasztó fénykép, ez Maya tesójából jött ki pár héttel ezelőtt:


2010. július 8., csütörtök

Fotómodellek

Voltunk ma edzésen, hétköznap csütörtökönként van haladó edzés és sosem árt a gyakorlás szóval ma is délután 5-7ig kint "hopikáztunk" a csajokkal. Nem volt fülledt meleg de azért volt pancsiztatás nehogy mégis baj legyen. Mindeki nagyon ügyeske volt ma, enyém kutyik is futottak végre az akadályok között szóval teljes mértékben meg voltam a mai teljesitményünkkel elégedve! Edzés végén megint mentünk fürdetni és Biggie, a viziszonyos kutyámnak leesett, hogy ha beúszik a tóba akkor kap jutifalatot :D Annyira aranyos volt mondtam neki, hogy "befelé" (ha ezt a szót meghallják akkor mindenhova bebújnak,bemásznak stb) és óvatosan betotyogott a vizbe majd boci szemekkel nézett rám, hogy most mit akarok Tőle. Majd megint mondtam neki, hogy menjen beljebb és fogta magát és a hasáig belement. Utána győzködtem még és addig tapogatott mig érezte, hogy na ott az a pont ahol nem ér le a lába, megint visszanézett én megint biztattam és erre beljebb ment és elkezdett úszni!!! Nem sokáig épp hogy egy kicsit aztán jött oda hozzám nagy boldogan én pedig azonnal jutalmaztam, hogy ez az nagylány igy kell ezt csinálni :DD Maya viszont a nagy pancsi fan nem mert bemenni. Minden apró pocsojába belerohan de egyszerüen nem lehet rávenni az úszásra. Na de nem baj Biggienek is 5 évébe telt mire magától nekiállt lubickolni :D Már az is valami, hogy Maya örömmel belerohan a vizbe és nyakig elmerül benne amig leér a lába :)))
Na akkor ahogy a blog cime is mutatja hozok máról képeket:



"Hacsi"

Pár nappal ezelőtt megnéztem a Hachiko cimü filmet. Aki nem ismerné ez egy akita inu kutyáról szól aki Japánban született és a gazdája repülőre adta majd elkeveredett egy férfihoz. A kutya hüségét mutatja be a film, minden egyes nap elkisérte gazdáját a munkába majd percre pontosan elément mikor hazajött. Ám egyik nap nem ment haza Hacsi gazdija, mert a munkahelyén összeesett és meghalt. Hacsi ezt érezte és aznap próbálta visszatartani gazdáját, életében először ment el a labda után de a férfi nem vette észre a jeleket és elment. Azután a kutya minden nap kiment a vasútra ahol a férfi felszállt a vonatára és Hachiko ott várt. Néhány nap elteltével a férfi lánya és férje elköltözött otthonról a feleséggel együtt és Hacsit is magukkal vitték. A következő otthonuk távol volt az előzőtől de Hacsit nem lehetett feltartóztatni attól, hogy visszamenjen gazdája elé és várja, hogy hazajöjjön! Mikor látta, hogy nem figyel rá senki átugrotta a keritést és több napon keresztül a sineken visszament a vasútra. Egész nap szomorkásan ott feküdt a bejáratnál várt és délután megjelent a férfi lánya majd Hacsit hazavitték. Otthon a lány ránézett Hacsira és látta a fájdalommal teli tekintetét majd Hacsi odament a keritéshez, vágyakozva nézett kifelé. A leány pityeregve de elengedte Hacsit az útjára. A kutya onnantól kezdve 10 éven át reggel és este kiment a vasútra, várta a gazdáját, a vasút melletti hot-dogos bácsi pedig mint kiskorától fogva vigyázott rá, etette és szeretgette. Majd 10 év elteltével a legyengült Hacsi kiment a megszokott váró helyére és lefeküdt, fejében újra megjelentek az emlékképek és örökre elaludt.
Nem vagyok valami jó jellemző meg mesélő de ezt muszáj volt leirnom annyira megható filmt és annyira megbolygatja az ember érzelmeit! A film megnézhető az alábbi linken:
http://www.megavideo.com/?v=8D1R4FSL

Hachiko élt 1923 - 1935 (Japán)

2010. július 7., szerda

Rogz kupa

Mivel új blog valamivel megnyitom kapuit és erre a legalkalmasabb téma szerintem az utóbbi agility versenyünk. 2010.06.26-án Dunaszentpálon voltunk, hivatalos nevén I.Dunaszentpáli Rogz kupán. Fél 7kor már ott voltunk edzőnkért majd este fél 10re értünk haza. Kemény napunk volt de azt kell, hogy mondjam, hogy ennyire jó hangulatú, pörgős és jól szervezett versenyen szerintem még nem volt részem :))) Minden elismerésem a szervezőknek és köszönjük, hogy mehettünk és átélhettük!!!!
Biggie második hivatalos versenye volt és egyszerüen nem tudok rá mit mondani. Mint ahogy a nagykönyvbe megvan irva, gyönyörüen ment a pályán!!! Annyira büszke voltam rá, tepert és figyelt és semmi se vette el a figyelmét! Agilityben hibátlant futottunk ahol 4. lettünk, jumpingban hülyén mutogattam ezért lett egy megtagadásunk igy 2. hely majd összetettben is 2. lettünk :)
Mayácskának pedig a második A2-es versenye volt :D Sajnos első futamban ami az agility volt nem éppen koncentráltam a "feladatra" ezért a két egymás melletti zóna megzavarta a leányzót és hinta helyett a palánkra rohant (Én voltam a hunyó mivel a kúszó után mikor jön ki a kutya a palánk van a szeme előtt, az van neki egyenesen a hinta meg teljesen másfelé de annyira nem voltam képben, hogy későn észleltem, hogy már rég szólni kellett volna neki :S ) Jumpingra már összeszedtem magam és hibátlan 2. helyt hoztunk össze :) Összetett eredmény nem lett mivel az agility futamban az összes páros kizáratta magát :DDD
Nap végén pedig volt egy csapatváltó verseny ahova párosonként 400 Ft-ot kellett nevezni és az a csapat aki megnyeri a versenyt megkaphatta a nevezési dij 80%-át ami pontosan 22 ezer forintot jelentett! Nos ez az összeg egy mini párosé lett :)) A pálya pedig úgy nézett ki, hogy az első fele egy agility pálya volt a második fele pedig jumping és a kettő között állt a páros egyik tagja, majd mikor az egyik odaért a másikhoz lepacsiztak és futott máris tovább a másik fél. Biggie párja barátnőm Sára nevü beagle-je volt aki sajnos odapiszkitott pár akadály után a pályára szóval gyorsan elhagyták a ringet de nagy biztatások közepette lefutottam hibátlanul a pályát :) Maya párja pedig egy Honey nevü bicolor beagle volt aki sajnos kizáratta magát vagyis nem is kizáratta magát hiszen nem lehetett hanem ahol kizárás lett volna ott 50 hibapontot számoltak fel igy egy futamban több kizárást is lehetett kapni, annyi 50 hibapontot kapott a páros. Maya viszont csodásan végigment, kétszer volt a szlalom (mindkét kutyámmal a jumpingot mentem) és a szlalom mindkétszer furcsa szögből volt de simán beküldtem a lányokat és minden hiba nélkül megoldották :) Nekem ez volt a nap fénypontja :)))
Jól éreztük magunkat és köszönjük a helyi erőknek a jelenlétüket igaz néha már zavaró volt.....De a produkciójuk felejthetetlen maradt számunkra az biztos :D (akik ott voltak tudják miről van szó, erről csak annyit szeretnék elmondani, hogy volt egy részeg pasas aki ott táncikált,énekelt és vagy 6szor átöltözött a nap folyamán plusz volt egy pincsije akit ott cibált folyamatosan plusz bemutatta bicaj és traktor tulajdonát :DDD )
Reméljük jövőre is megszervezésre kerül ez a verseny, érdemes elmenni rá aki még nem tette ezt meg!!! ;-)


Aztán van itt még videó is, először Maya és Honey közös csapatváltója:



Maya jumping


Biggie A1


Biggie jumping

Költözés

Hello világ!
Átköltöztetem a blogomat ide mivel itt több lehetőséget látok az irományaim fejlesztésére! Na jó tulajdonképpen tiszta hülyeség de itt kedvem szerint formázom a blogom kinézetét mint az eddigi helyen :D
Szóval megjöttünk, az eddigi bejegyzéseket nem fogom törölni a másik oldalról de oda már nem megyek vissza.
http://beaglepower.blog.hu