2010. augusztus 31., kedd

Tanultunk

Unatkoztam tegnap igy hát mit is csinálnék mást, kimentem a kutyákhoz és elkezdtem nekik új trükköt tanítani. Valahol láttam, hogy egy kiskutya beleugrott egy vödörbe és ott ült. Felesleges trükk de elég mókás na meg legalább kezdünk magunkkal valamit ilyen csúnya időben. Szóval a "bele" vezényszóval tanítom nekik és pikkpakk megértették. Eleinte (mint minden mást is) elkezdtek átugrálni és bambultak rám nagy szemekkel. Aztán egyik láb jutalom, másik láb jutalom és megvilágosodtak, hogy ha belemásznak akkor kapnak jutalmat. Onnantól kezdve bármikor a vödör környékén mászkáltam ők azonnal bele akartak menni.
Sokszor mondják nekem azt, hogy mivel és hogyan tudom igy megtanitani a kutyáimat -mert hiszen ők beaglek akik buták ne felejtse el senki sem...- A megoldás pedig az, hogy kiskoruktól fogva, egészen 2 hónapos koruktól fogva tanitva vannak, az agyuk mindig megvan mozgatva szóval fogékonyak bármennyi idősek is legyenek. Na meg ha élvezettel csináljuk...az még jobb! Nem gondolná az ember, néha még én is ámulatba jövök, hogy -leginkább- Maya mennyire tanulékony és milyen hamar elsajátítja az újabb dolgokat. Biggie nehezebb eset, de elég türelem mellett vele is haladok. Most várom a klikkert, elvileg a hétvégén vagy jövő héten megkapom. Már nagyon várom, mert olyanokat szeretnék velük megtanitani amit máshogy nem tudnék. -szerintem-

2010. augusztus 30., hétfő

Muszáj

OFF de muszájnak érzem kitenni ezt a hirdetést. Nem altathatják el szegény kutyust!!!

KÜLÖNLEGES EMBERT KERESÜNK, KÜLÖNLEGES ÉS NEMES FELADATRA.
Olyan embert, aki szívvel-lélekkel gondoskodni képes egy kedves élőlényről, aki nem képes egyedül enni. Van egy tündéri kiskutyánk a menhelyen, Lucky. Nyelőcsőtágulatos. Lehet, hogy ...felnőtt korára kinövi, de ad...digis csak pépeset ehet, és azt is csak úgy, hogy két lábra állítjuk, és afejét felfelé tartjuk, hogy a gravitáció levigye az élelmet, különben visszajön neki. Az mondják, el kell altatni, mert hogy egyetlen gazdi sem vállalja ezt a procedúrát. De mi hiszünk benne, hogy ez nem így van.Hisszük, hogy valaki mégiscsak neki van szentelve, aki ha kell, egész élete során mellette áll, és gondoskodik róla. Igen, gazdit keresünk. Különleges gazdit. Mert aki már belenézett Lucky szemébe, az nem tudja elaltatni. Van itt valaki, aki Lucky gondoskodó gazdija tudna lenni?Készítette:Győri Állatmenhely



Elkéstünk......a kutyust 2 nappal ezelőtt elaltatták........

2010. augusztus 29., vasárnap

Beagle panzió

A mi otthonunkat nyugodtan lehetne beagle panziónak hivni. A baráti körünkben bárki aki valakihez leakarja adni a kutyusát, mert nem tudják magukkal vinni azonnal engem keres meg. Nálunk van hely, szeretet és biztonság szóval szivesen bevállaljuk a kutyusokat. Biggievel és Mayával nagyon jó dolgom van, hogy úgy mondjam mivel sok kutya nem türi meg ha a házába befészkel egy másik kutyus vagy vacsoránál egymás mellett esznek de nagyon barátságosan fogadják az újabb vendégeket a csajaim. Lássuk csak kik fordultak meg eddig nálunk:


Ginát a parkból ismerjük és akkor költözött hozzánk pár éjszakára mikor gazdija elutazott. Nagyon okosan viselkedett az éjszakai ugatásokat kivéve, de elnéztük neki hiszen még sosem aludt külön a gazdijától.






Joey és Beny avagy Maya tesója és apukája. Ők együtt laknak szóval ha a gazdik elutaznak irány hozzánk. Ez elég gyakori na meg kulcsom van hozzájuk szóval amikor csak akarom átmegyünk hozzájuk had játszanak kicsit a kutyák vagy elviszem négyüket sétálni.


Semmivel "szemmivel" a beagle találkozók alkalmával ismerkedtünk össze és gazdájával hoztuk létre a Balatoni Beagle Clubbot. Mikor kiutazott Németországba, Semmi a lányaim társaságát élvezhette 2 hétig.





Fifi egy utcával alrébb lakik tőlünk. A parkban ismerkedtünk össze jobban gazdájával és télen mikor mentek külföldre sielni mindig mi vigyáztunk rá. Nagyon aranyos kutyus, a kezdetekben még jött velünk agilityzni is de nagyon elmaradoztak és már egyáltalán nem járnak.



Amy a beagle fajtamentés keretei között jött hozzánk. Körülbelül 3 hétig lehetett nálunk mikor jelentkeztek gazdi jelöltek és elköltözött tőlünk egy kis keverék kutyus és egy szerelmes pár kezei közé. Nagyon jó helyre került, párszor már találkoztunk vele és jó érzés tudni, hogy nem kell valami menhelyen vagy utcán tengődnie. Megtudtuk előző életéből egy kis részletet, szegény még nem volt 1 éves de már ellett és utána utcára dobták. Több hétig kóborolt miután egy öregek otthonába befogadták és onnan került át hozzánk. Megtanult szépen sétálni, kutyák között viselkedni és pár trükköt is tanult mig itt volt.


Bigli vagy eredeti nevén Angie is kóbor kutyus volt. Pár napig lehetett nálunk mig nem jelentkeztek a gazdái érte. Sajnos elég rossz körülmények között él és nagyon nem számit senkinek sem Angie de muszáj volt vissza adni a tulajdonosoknak. Borzasztó érzés volt az elválás!


Természetesen nem csak bigliket fogadunk be, más fajtákat is szivesen látunk nálunk csak hát eddig nem volt ilyenre példa :D

2010. augusztus 28., szombat

Haladunk

Biggievel haladunk szépen az agilityben. Most épp szépitgetem a "tovább" és a "kerül" vezényszót na meg a "vissza"-t. A továbbot már kezdi kapiskálni, eddig bármikor lemaradtam és küldtem megfordult és bambult rám, hogy most mi van? De aprólékosan tanitom neki mit is szeretnék és már eljutottunk odáig, hogy a két ugró akadály között megállok és ő nem fordul meg, hogy miért nem megyek hanem megy tovább :) A kerüllel is bajlódunk mivel tudni kell, hogy Biggie nem annyira fordulékony mint Maya és sokszor mondom neki, hogy kerülje meg az akadályt és úgy ugorja van, hogy simán megugorja kerülés nélkül de van, hogy megkerüli és alatta bújik át :O A vissza is becsapós, mert sokszor van, hogy átugorja az akadályt majd vissza is ugorja szóval az úgy nem kóser :D Ma is mire megértette, hogy ne ugorjon már visszafele eltelt vagy negyed óra de utána szépen kanyarodott. De nagyon kis boldog volt, hogy "na gyerünk gazdi csináljuk már" Teljesen kész voltam tőle annyira feltuningolta magát!

Mayának ezek nagyon mennek, tudja mi-mit jelent de Biggievel be kell vallani nem sokat gyakoroltam ezt.....De most több hangsúlyt fektetek rá mivel ugye tüzel, nem lehet sokat mozgatni, nagy séták kilőve és hát kicsit szedett is magára, szóval amennyit csak tudok edzek vele itthon. Egyre jobban megkedvelték a sportot, minden nap egy fél órát edzünk és az egész nagy ugatásokkal megy el. Biggie már az ugró akadályok között is elvuvuzza magát meg a szlalomban, viszont Maya csak a szlalomba röffent néha. Jajj a mait fel kellett volna vennem, rettentő gyors volt a kislány. Simán álltam egy helyben és küldtem az akadályokra annyira szépen csinálta majd a szlalomba úgy pattogott, hogy kitépte a füvet plusz megrángatta a rudakat!!! Nagyon jó kedve volt most mindkettőjüknek de amikor a legjobbak voltak abbahagytam velük. Nem fogom kifulladásig csinálni nehogy elmenjen a kedvük tőle. Edzőmnél maradt a fényképezőm szóval videóval majd csak később tudok szolgálni addig is még fejlesztünk a dolgokon ;-)

2010. augusztus 25., szerda

Általánositás

Sokszor kihangsúlyozom bárhol is legyek mikor szóba jön, hogy nagyon feltudom húzni az agyamat azon ha általánositják a beaglet mint buta, makacs és nevelhetetlen kutya. Nem értem minek kell beskatulyázni a fajtákat, egy se ugyanaz a fajtán belül mindenhol lehetnek bökkenők még a jóhirü kutyáknál is. Nos a napokban megint megkaptam ezt, hogy miért engedem el Mayát, nem félek, hogy elszökik hiszen a beagle nagyon szökős és szó szerint lehülyézte őket. Bárhova megyünk az emberek teljesen megvannak lepődve azon, hogy nem húz a pórázon, ha anélkül van nem szökik el, megáll a járda szélén stb. Kitágult pupillával figyelik ahogy mi közlekedünk és sokszor csak annyit mondok, hogy igen, mert foglalkozok velük nem pedig kerti diszek. Na mindegy lapozzunk csak annyira bánt, hogy az én imádott fajtámra mindenki elkezd köpködni még sok agilitys is meglepődött rajtunk, hogy wow biglivel lehet ilyet??? Meg lehet nézni egy Budakalászi párost, az előző heti agility vizsgán A3-ok lettek!!!! Nagyon összeillenek és szépen dolgoznak. Nekem is ez a célom, hogy huh A3 de még nem érzem azt, hogy oda illőek lennénk. Mayának sokszor van, hogy lankad a figyelme nekem pedig felszabadultabban kéne mozognom a pályán és agyban jobban ott lenni. Ha ez megvan jöhet a szintlépés. (ezt jövőre tervezem) Biggievel meg még messze vagyunk az A2-től szerintem. Nagyon ügyes, gyors, pontos de annyira még nincsenek iveink, nagyon mellette kell lennem és ehhez nekem is fejlődöm kell. Mindig én rontom el a futamot vele hiszen elhúzom magammal aminek megtagadás lesz a vége szóval lesz még munka bőven de megéri hiszen mindent a jó agilityért ;-)
Kicsit máról: Mayát ma annyira felpörgettem, hogy ugatott a szlalomban.Sose csinált még ilyet. A szlalom mellé kitettem két ugró akadályt, megálltam a szlalom előtt és mondtam neki, hogy hopp-tovább-szlalom és simán megcsinálta miközben én ott álltam a szlalom mellett és vezényeltem. Imádom!! Kár, hogy versenyen néha lankad a figyelme....De majd még igazitunk rajta nincs még semmi sem veszve.

2010. augusztus 21., szombat

II. KASE kupa


Pörögnek az események nálunk, örülök, hogy ha egy kicsit géphez jutok. Szóval csütörtökön eljött hozzánk Linda (Sára és Amy gazdi) Csütörtök este bementünk városba Nando haverommal, igy hárman csavarogtunk. Vettünk martinit aztán iszogattunk ketten, mivel Nando kocsival jött sajnos ő csak Cappyt kapott :D Hajnali 3 körül hazaértünk és aludhattunk fél 7-ig, mert kelhettünk fel, hogy 7-re az edzőpályán legyünk. Viki -az edzőm- nagyon húzós, amolyan "köcsög" pályákat tett ki nekünk. Mondtuk is neki, hogy " mi az rosszul aludtál? " :D De legalább már tudjuk mit kell gyakorolni hiszen még sosem volt olyan edzés mikor a palló feljárójánál ott a kúszó mindkét szája....Ott szépen elrontottam Mayával, hiába mondtam neki, hogy "fel" inkább körbe-körbe rohangált a kúszóban. Elég vicces jelenet volt majd ha csapattársam feltölti a videókat hozom. Ezután jött a jumping futam amit "szépségesssen" megcsináltunk. Forgolódós de futós pálya ami kedvezik Mayámnak, imádja az ilyeneket! Lett egy verő hiba meg egy szlalom hiba ha jól emlékszem de ettől függetlenül mi voltunk a leggyorsabbak!!!! Ennek a hirnek annyira örültem, olyan szépen ment a csajóca és annyira jó volt tudni, hogy "nesze border collie meg malinois" itt egy vérbigli!! :))) -nőtt az egóm rendesen- 1. helyen végeztünk ezzel a teljesitménnyel. Utána pályaépités és jöhetett a csapat futamok. Léna goldennel tettek össze engem és Mayát, a pálya szuper volt nekem nagyon tetszett. Hibátlanul lefutottuk és agyon csókolgattam a leányzót olyan szépen ment. Kis szünet, pancsiztattuk a kutyákat majd feltették a KO pályát. A nevezési dij kutyánként egy darab sport szelet volt mindenkinek. Aki megnyeri a KO-t az visz mindent!! Nagy volt a kisértés és Mayával alkottunk....Egy zacskónyi csokival tértünk haza és a tudattal, hogy szuperbiglim van aki ha akar mindent belead és képes lefutni bármilyen fajtát !! (L) -ego,ego,ego,ego-

Apukám mindez közben csinálta a háttérben a fincsi pörköltet bográcsban. Futamok utána eredményhirdetés majd kaja. Nagyon finom lett mint mindig :P Köszönjük a tegnapot Viki nagyon jól éreztük magunkat!!!

Versenyről Dia eljött hozzánk szóval igy már hárman voltunk csajok. Kb 3-ra értünk haza és 6-ig aludtunk :D 7-re mentünk a buszpályaudvarra, találkoztunk a barátommal meg annak haverjaival és mentünk piát venni majd ki a Palotavárosra (város széle) és ott szépen iszogattunk meg vizipipáztunk. Páran UNO-ztak, cigit töltöttek,deszkáztak szóval volt ott élet rendesen. Az esti tüzijáték elmaradt de volt pár petárda robbanás.

Mikor hazaértünk még megnéztünk egy filmet meg kajáltunk. Nagyon jó nap/napok volt/voltak :)))

2010. augusztus 16., hétfő

Igért kép

Végre hazaért a bátyám és megcsinálta a netemet. Szóval itt vannak az igért képek a hétvégi versenyről:

Pörgés

Nem fogunk unatkozni ezen a héten. Csütörtökön jön le Nagykovácsiból beagles barátnőm Linda ha minen jól megy. Két szuka kutyusa van és ha apukája hozza akkor jöhet Sára és Amy is de viszont ha vonattal kell, hogy utazzon csak az egyik kutyus jön. Este lesz a városban banzáj ahova alapból mennék haverokkal de ez igy izgibb lesz, hogy jöhet Linda is. Fuh kiváncsi leszek, hogy másnap hogy fogunk felkelni korán mivel reggel 7-től az edzőpályán meg lesz tartva a II. KASE kupa. Tavaly volt az első házi verseny ami nagyon jól sikerült ezért rendszeressé tettük és évente lesz ilyen esemény. Lesz kaja-pia, jó hangulat és egy kis verseny feeling. Mivel Biggie szerencsésen betüzelt ezért csak Maya fog velem jönni. Verseny után Dia "hugicám" is jön hozzánk és este Lindával meg Diával go megint a városba. Szombaton pedig regenerálódás :D
Tavalyi KASE kupa eredmény:

2010. augusztus 15., vasárnap

Vérbigli

Maya teljesen megtáltosodott. Eddig is tudtam róla, hogy iszonyúan öntelt és nagyképü kutya de amit ma müvelt kész röhej. Mentem hozzá hátra a kertbe, mert vad ugatást hallottam. Mikor hátra mentem láttam, hogy a drágaság ott üvöltözik a szomszédnak aki épp gazolt a kerités mentén. Maya teljesen bevolt tojva tőle hiszen ott gazolt ahol eddig még soha és ott semmilyen mozgás nem szokott lenni amúgy. Szóval mivel a csajóca nem látta mi van ott hanem csak a zörgés hangja hallattszott felálló szőrrel és nagy terpeszben adta tudtára annak a valaminek, hogy ő ott van és "csak a testemen át!" Ha megfogtam, hogy "nyugii, nem szabad" csöndbe lett de kis morgásokat eleresztett. Csak úgy remegett a kezem mikor a torkát simiztem. Ezután mivel tegnap Biggie betüzelt elvittem egyedül a parkba ha már ennyi energiája van. Ott meg a bicajosokat vuvuzta meg na és egy futós emberkét is. Sohasem csinált még ilyet de ma valami kettyó van szegényemben. Kint voltunk kb másfél órát aztán mutogatta, hogy haza akar jönni, mert már ment a lépcső felé, hogy irány Biggiehez. Hazaérve nagy örömködés (borzasztó másfél óra külön) majd fogtam Biggiet is és a ház körül tettünk egy pici sétát nehogy háttérben érezze magát. Miközben jöttünk már hazafelé egy idős házaspár állit le engem mogorva fejjel, hogy mit képzelek én, hogy a két kutyámat nyakörv és póráz nélkül merem sétáltatni. Teljesen ledermedek majd flegmán mondom, hogy "hát igy" Majd eljöttem. Nagyon unom már ezt a témát nem is állok le beszélgetni az ilyenekkel....Volt már, hogy ugyancsak nyakörv és póráz nélkül(kezembe volt) sétáltunk és egy nő a szatyrát maga elé tartva sikitozott, hogy azonnal fogjam meg a kutyáimat, mert megfogják harapni....Néztem egy sort, hogy ja persze.... a csajok észre se vették, hogy ott van nagyivben tojtak rá mentek szépen a járdán előre...Nagy az isten állat kertje. Ha vérengző vadállataim lennének nem mennék ki velük minden nélkül, nem vagyok hülye.

Off: megkaptam a tegnapi verseny videókat Diától ezer hála neked :)

Jumping pálya ahol elvesztettem a fonalat elég ciki jelenet de hát egyszer kell ilyen :D Maya nagyon ügyes volt szerintem jól futott :)


Agility futam...nem tetszett, hogy folyton szaglászott és sajnos rontottam én is. De a végén a verő hiba nagyon durva! Szegényem nagyot esett. Ja és sokkolt, hogy nem volt mega palló zóna :O Pont az nincs meg ami eddig a legjobban ment de majd alkotunk ezen.


Biggie jumpingja....kicsit csalódott vagyok, hogy ilyen lett a szlalomunk miközben edzésen és máskor is ugatva mondja nekem, hogy menjünk már és csak úgy pattog benne most meg tojt az egészre...Na de nem baj olyan szépen futott és figyelt is az elején.


Agility futam. Ez nagyon "láw". Szépen futott, zónák a helyükön és figyelt is. Az elején én hibáztam mint már emliettem is, szóval nekem is fejlődnöm kell még sokat. Különben nagyon a helyén volt az egész.

Memo-Monor kupa

Tegnap voltunk Monoron agility versenyen. Reggel koránk keltünk és 6-ra már csapattársaimmal az edzőnknél voltunk és egy kocsival mentünk (5 kutyus 4 gazdi) Az út kb 1-másfél órába telt. Mikor megérkeztünk megcsapott minket a fülledt meleg ennek eredményeképpen csapattársam és én teljesen taccsra vágódtunk. Kaptam gyógyszereket amitől jobban lettem. Gyorsan elhelyezkedtünk a pálya mellett és mentünk regisztrálni. A szervezők felépitették a kezdő pályát és már mehettek is a csapatunk kezdői pályát járni. Szupi futós volt pont kedvezett mindenkinek. Szépen lefutották, az egész csapatunk jól szerepelt. Utána pályát épitettek és kezdődött az A1 pályabejárás majd futamok. Biggievel futottam először és nagyon büszke voltam rá. Egy megtagadásunk lett, mert butus gazdi nagyon elhúzta az akadálytól amit kikerült :( Ezzel az 5. helyet fogtuk meg. Utána jött az A2 pálya ahol Mayával futottunk. Nos akkor volt a legmelegebb idő szerintem amiért Mayácska meg én se voltunk a toppon szóval voltak verő hibáink azt hiszem kettő meg volt egy vagy két megtagadásunk. Mivel 3-man voltunk összesen A2-en és a másik kettő kizáratta magát ezért az 1. helyen végeztünk de nem éreztem úgy, hogy nekem ott lenne a helyem :/ Kaptunk egy szép kupát,jutalomfalatot meg egy sipolós gumicsirkét :D Utána A3 futamok meg veterán és jöhetett a jumping. Ugyancsak lementek az előttünk lévők majd jött Biggie. Hát mit ne mondjak jól kiütötte szegényemet a meleg....volt pancsiztató jól megáztattam de nem sokat segitett...A szlalomból folyamatosan kiugrott szóval lett 2 megtagink azt hiszem...Ezzel a 8. helyen végeztünk. Összességében meg voltam elégedve vele hiszen ilyen melegbe én sem szivesen ugrabugrálnék és ahhoz képest nagyon szépen figyelt rám és futott. Utána következett Maya jumpingja. A pálya ide oda kanyargott de közben jó futós. Kedvencünk a leánnyal :) Tudtam, hogy ez jó lesz! Pályát jártam de miután lementem elkezdtem agyalni, hogy a vége hogy van....Teljesen elfelejtettem és amig mentek előttem azt analizáltam, hogy mi merre van. Mayával szólitottak, szépen felkészültünk és nyomás.Maya gyönyörüen figyelt rám, csodásan tepert mellettem-mögöttem és annyira szép iveink voltak DE......amit fél óráig agyaltam az izgulás hevében kiment a fejemből és ott álltam a pálya közepén Maya rajtra készen és nem tudom merre kell menni. Lányos zavaromba ránéztem a biróra aki megmutatta merre menjek és utána már száguldottunk kifelé. Hibátlan futam lett a vége amivel 2. helyet szereztük meg ami egy érem és egy játék szimbolizál(az első is egy beagle lett de mivel én megtorpantam ezért nekik jobb idejük lett :D ) Teljesen megvagyok elégedve Mayával is, a 100%-ot hozta ki magából az én állapotomat tekintve is. Ezt azért mondom mivel rosszul voltam egész nap és ilyenkor a lányok is teljesen szét esnek de tegnap nem....szépen teljesitettek és jó nagy vacsit kaptak ezért :D
Az eredmény hirdetésnél volt dobogó is, még sosem álhattam fel rá mivel nem túl sürün tesznek ki ilyet és annyira jó volt fent állni :) Viszont az egészet a napon kellett végig ülnünk és már nagyon fájt a fejünk és szédültünk is...Hazafele mikor még Monoron voltunk bevágott elénk egy esküvős csoport. Szép látvány volt ahogy a lovak húzták a szerelmes párt majd utána kocsi tömeg dudálva ment. Miután ezt elhagytuk dugóba keveredtünk az autópályán, mert egy kocsi leállt az út szélére ami teljesen megfogta a forgalmat. Mondjuk nem volt durva kicsit cammogtunk de hamar kikveredtünk belőle.
Képet és videót majd holnap tudok hozni ;-)

2010. augusztus 12., csütörtök

Teperés

Voltunk ma is edzeni, kicsit gyúrtuk, hogy a kuttyok fussanak az akadályok között. Viki jól elnyújtott rohanós pályát tett ki nekünk ami ugyan könnyü volt de kifutottam a tüdőmet rendesen. Mondjuk annyira nem volt olyan könnyü mivel az akadályok elvoltak forditva ami a videón nem látszik de nagyon hülye szögekben álltak és ha nem futottál rendesen be vagy nem toltad el a kutyát rendesen kikerüli azokat. Mindegy a lényeg, hogy teljesen oda meg vissza vagyok a csajoktól. Annyira tepertek és annyira akarták és ááá !!!! Ime a bizonyiték :

Klikker

Pár napja teljesen rá vagyok kattanva a klikkerre. Nézegetek youtuben videókat, hogy mikre meg nem tanitják ezzel az eszközzel az emberek a kutyáikat és más állataikat is. Nagyon tetszik és mondta edzőm, hogy ő nemrég elhagyta az övét de hamarosan rendelni akart a www.vakkanto.hu olalról de mivel sok a postaköltség körbekérdez mindenkit a csapatban nem e akarnak ők is valamit, mert akkor kevesebb lenne. (végülis az egész onnan indult ki, hogy irtam neki, hogy vajon érdemes lenne e nekiállnom a csajokkal klikkerezni, mert szerintem nagyon élveznék és ekkor ajánlotta fel, hogy akkor rendeljünk közösen de előtte kérdezzünk körbe) Na a lényeg a lényeg, hogy lesz klikkerem már csak idő kérdése az egész. Szerintem nem lesz rossz beruházás, mert Maya imád tanulni Biggienek meg sokkal könnyebb lesz elmagyaráznom mit is akarok. Na majd meglátjuk, mindig irok, hogy mik sikerültek, hogy haladunk stb.
Ettől a videótol indultam be nagyon:

2010. augusztus 11., szerda

"cute"

Biggie manapság nagyon rá van kattanva az agilityren annyira akarja csinálni. Száguldozik és tegnap tök furán volt a szlalom miután kijön a kutty a kúszóbol és simán belemegy minden belesegités nélkül is!A zónája még nem stabil ezért kicsit izgulok de majd javitunk rajta. Maya dettó, pörög és bár nála nem nagy szó, hogy a szlalomba bármilyen szögből belemegy tegnap mégis nagyon boldog votlam emiatt!Zónája meg 2o2o lett és annyira szépen csinálja. Jajj teljesen felvillanyozódtam annyira ügyesek voltak. Remélem a hétvégén is ezt a szinvonalat fogjuk produkálni addig is lesz még egy edzés ahol jobban rádolgozunk a még gyenge részekre. Jó Mayánál mondjuk nem kell Ő a szemem fénye ezen a téren...amit mondok-mutatok azt csinálja simán küldöm meg ilyesmi és ha ront az mind az én pancser mutogatásom miatt történik.
Más: jött egy új tagocska hozzánk.Egy fehér középuszkár. Pheobe (Fibi) nagyon pörgős kutya a labdától teljesen bekattan és még csak 1 hónapja van a gazdinál. (nem tudom mennyi idős van vagy 1 éves már de az előző gazdik elajándékozták, mert nem birták a nagy mozgásigényét)
Edzőm csinált pár extra aranyos képet a csajokról ime:

2010. augusztus 9., hétfő

Balatonaliga

Voltunk tegnap Balatonaligán, családi banzáj volt. Unatkoztam szóval ez sült ki belőle:

2010. augusztus 4., szerda

"edzsiliti"

Agility.lap.hu oldalon olvastam, hogy igy kell kiejteni. Nos ahhoz képest senki se igy ejti :D Mindegy lapozzunk:
A hétvégén volt a BCC avagy border collie bajnokság. Minden féle országból özönlöttek a versenyzők Zalaegerszegre a több napos eseményre. Az idő jó volt bár esett az eső kicsit de türhető volt az elmondások szerint. A hangulat is felejthetetlen volt. Edzőm és egy csapattársam kint voltak és versenyeztek.

Edzőm (kedvenc kutyusommal) Bocival a legjobb A1-ek lettek, kaptak is
egy nagy kupát érte! Gratulálok tanár néni :))))) Hibátlan futamokat csináltak végig aminek nagyon örültünk hiszen ez volt Bocó 3. éles versenye. Emellett sok jó kutya volt rajtuk kivül szóval több száz páros közül lettek a legjobbak. Nagyon szép eredmény!
Elmondása szerint nehéz pályák voltak, sokszor élvezhetetlen a sok forgolódás és kerültetés miatt. Ezt én is adom hiszen én sem szeretem ha folyamatosan kerülgetni kell az akadályokat és nem lehet szép látványosan megoldani a pályát.

Edzőm csinált pár képet és mind közül ezt a kutyát nagyon kiszúrtam magamnak. Gyönyörü szine van és a képek alapján biztos nagyon ügyes is lehetett :)

Többi kép itt: http://gallery.site.hu/u/vakkanccs_/kutyak/versenyek/agility/bcc2010/

2010. augusztus 1., vasárnap

Slow motion

Unatkoztam és összedobtam egy kis lassitott videót rólunk. Még nagyon kezdetleges próbálkozások, néhol akadozik de egynek elmegy :)



Top 10






Beagle












Border Collie









Magyar agár










Saluki











Aussie










Amstaff













Husky









Parson Russel Terrier












Malinois











Ir farkaskutya





(a sorrend nem sokat számit ;-) )