2010. november 21., vasárnap

Mostani szitu

Na megállapodtunk Biggievel és nem fogom nyúzni a cik-capos örültségemmel, mivel csapattársam szerint is ő sokkal inkább szeret a közelemben lenni a pályán szóval tudok neki iveket adni viszont Maya már inkább küldhető szóval neki marad az okítás :D
Itt egy tegnapi videó ahol igaz nem hallatszik de Biggie egy csomószor vuvuzott! Olyan kis aranyos mikor a pályán elkezdi a magáét mondani, mert bizonytalan, hogy mit csináljon(általában ezért ugatott)

2010. november 16., kedd

Cik-cap

Elkezdtem itthon tanítani a visszafordulós cik-cap-ot a csajoknak. Nos néha jól csinálják, de szerintem csak pech, hogy mikor találják el :D Na mindegy nem adom fel, Mayával nagyon jól tudok már klikkerrel dolgozni és szerintem pár alkalom gyakorlás után majd elkezdi kapisgálni miről is van szó. Biggieről nem nyilatkozom, ilyen téren kiszámíthatatlan. Egyszer mint egy Einstein elkapja a ritmust és keni-vágja máskor meg csak bámul (ugat) értetlenül :P

A napok telnek én meg itthon punnyadok miközben "folyamatosan" mennek már a téli kupák. Úgy mennék Szigetszentmiklósra (MEOE téli kupa) versenyezni de sajna ebben az évben már minden kifújt. Bár a MEOE utolsó fordulója februárban lesz viszont akkor meg azzal kell számolni, hogy lehet már nem lesz helyem. Mindegy is, mert jövőre a nagyobb versenyeket szemeltem ki. Junior EB, Hungarian Open, IMCA válogatók és reméljük az IMCA is :) Sintavára is nagyon szivesen mennék szóval ilyenek. Nagyon remélem, hogy összejön ha már ebben az évben a Junior EB-t lefújták...


2010. november 14., vasárnap

Tavasz???

Totál tavasz hangulatom van. Az utcában nyilnak az ibolyák és tegnap-ma folyt a viz a hátamról edzés közben.Erről jut eszembe eszméletlen jó volt edzeni, jó kis pályákat tett ki edzőm :) Csajok meg (L) Nagy a szerelem. Előző hétről egy adag kép, jövő héten jön a másik adag.


Videók: Biggie


Maya

2010. november 11., csütörtök

Felszerelések

Nem történik nagyon semmi velünk, rossz idő van, unatkozunk....reméljük hétvégén kijutunk edzésre és nem fogja elmosni az eső.

Ahogy a cim is mutatja beszeretném mutatni leendő felszerelésünket egy ilyen szépséges hámot amit Orvos Anita fog csinálni nekünk:

Mayának belül narancssárga lesz kivül pedig fekete.
Biggienek belül rózsaszin kivül pedig ugyancsak fekete :)
Országos Bajnokságon kint voltak jó sok ilyen cuccal, ott próbáltam a csajokra és totál beleszerelmesedtem :) Majd hozok képet mihelyt megérkezik!



Igy néz ki kutyán:

Kiki





Cudar

2010. november 8., hétfő

Idézet


Tipikus beagle idézet:

"Ha azt hiszed, hogy a kutyák nem tudnak számolni, próbáld ki: tegyél három jutalomfalatot a zsebedbe, és adjál oda kettőt..."

2010. november 2., kedd

OB képek

Focipályán

Vasárnap lementünk mamámékhoz Acsára (Lovasberény felett van) és vittük a csajokat is. Útközben Berényben megálltunk focimeccset nézni, mivel unokatestvérem volt a pályán. Meccsnézés közben pedig elkapott az ihlet és ez lett belőle:

2010. november 1., hétfő

VII.Mátra túra

Szonbaton voltunk a Mátrában szüleimmel és Adélékkal. Kora reggel 4 biglivel és Adéllal kimentünk parkba lemozgatni őket a 2 órás útra. Még sötétben indultunk el de kivilágosodott mire hazaértünk. Bepakoltunk gyorsan az autóba, 4 kutya a csomagtartóba és mehettünk is. Az út gyorsan eltelt a sok hülyülés miatt :)

Megérkezve a helyszinre kicsit kinyújtózkodtunk, mert nagyon elernyedtünk. Sok régi baráttal futottunk össze, jó volt újra találkozni velük. Kb fél óra volt mire a kutyás banda másik fele is megérkezett és nem is vártunk tovább mentünk be az erdőbe túrázni. Enyhe kirándulás volt, gyönyörü táj, sok szép kutya és Mayácska nagyon kis okosan figyelt rám és körülöttem császkált. Hivásra azonnal visszajött egyszer se volt veszekedés rettentő büszke voltam rá. Biggie viszont pórázon volt, nem akartunk konfliktust :( Miután lejártuk a túra vonalat visszatértünk a völgybe és mindenki lepakolt egy helyre majd következett a tótó megoldás. Csapatokat alkottunk számhúzás szerint és jobbnál jobb kérdéseket kaptunk. A kviz után volt kereső verseny ami azt jelentette, hogy jutalomfalatokat rejtettek el egy részen az erdőben és aki többet talált az nyert. Biggievel mentem, összesen 7-et találtunk ami nem volt elég a nyeréshez viszont gazdi szive újra szerelmes lett. Mondtam neki, hogy "keresd" ő pedig húzott maga után és felkutatta a levelek alól a falatokat. Mikor megtalálta a felszinre kaparta majd megvárta mig zsebre teszem (L) A következő versenyszám a nyakkendő kötés volt ahol Adél 1. lett !!! Az elején elég nehézkesen indult de a végén tarolt :P Virsli visszahozó verseny követte ami elég viccesre sikeredett. Egy snauzer és egy boxer volt olyan finnyás, hogy csipkedte a virslit és úgy vitte vissza a gazdinak. Mindenki tudta, hogy a saját kutyája a hasába viszi vissza, semmi esély de megérdemlik a kényeztetést. Enyémek is azonnal behabzsolták mikor hozzáfértek :D

Az utolsó program a gyorsasági verseny volt. Először méretenként versenyeztek a kutyák.Maya őrületes tarolásokat végzett, mindenki szurkolt neki annyira látványosan gyorsult és futott célba. A végeredmény pedig egy 2. helyezés lett, mert barátunk Dió a golden retriever egy orrhossznyira megelőzte a csajszimat.
3. helyezett pedig Masni lett.

Nap végén húzás szerüen kihirdették az első 5 legszebb kutyát és csodák csodájára Joey lett a legszebb kutyus a Mátrában!!!! Annyira büszkék voltunk rá! :) Hazafele mindenki kidőlt és nagy szuszogások közepette értünk haza este.