2011. február 15., kedd

Az év első edzése

2 hónap után újra kijutottunk edzeni. Maga az egész nagyon jó volt, végre agility viszont csak a videó láttán döbbentem rá (na meg az egy helyben álláskor) hogy rettentő lassúak a fordulókban a csajok. Ezen változtatni fogok, mivel elég sok pálya ilyen kanyargós és ha feljebb akarok jutni akkor ott még inkább gyakori lesz ez a fajta megoldás. Plusz semmi íveket sem adok. Itt a videó de nem valami csodás teljesitmény...


2011. február 10., csütörtök

Szavazz!

Nem szoktam ilyet kérni de most megteszem!
Kérlek szavazzatok a képünkre, csak egy szimpla "lájkot" kell nyomni :) Először a wbkutya oldalát és utána lehet csak a képet.
Nagyon szépen köszönünk minden egyes szavazatot!

2011. február 8., kedd

Látogatóban a Black Blade kennelnél

Meglátogattuk a Black Blade amerikai staffordshire kennelt ma. Az egész egy kérdésből indult ki miszerint én rákérdeztem egyesmásra fajtát illetően -sport,testalkat stb- és válaszul irt nekem Szofi egy e-mailt, hogy mivel ők is Fehérváriak ezért megejthenénk egy találkozót és megbeszélhetnénk amit kell és láthatnám a kutyáit és a kölyköket. Nos ma nagy boldogan ballagtam feléjük, kiderült, hogy csak két utcával laknak messzebb tőlünk. Megérkezve egy igazán imponáns kan kutya tárult a szemeim elé, aki nem más volt mint Démon.

Démon az apakutya aki messziről egy igencsak félelmetes külsejü kutya aki viszont annyira szeretni való... :) Mikor kiengedték hozzám majd' szét esett a csóválástól és annyira boldog volt, hogy vendég van náluk.Majd meglátta a játékát és feldobálta magának, nagyon elvolt vele.


Ő Honey az anyuka. Ugyanaz a szitu mint Démonnál, nagy örömködve köszöntött mikor beléptem hozzájuk. Gyönyörü izmos ő is és jó kondiban van. Nem tipikusan a vékonyabb staff amiket kiállitáson lehet látni de ő n
em is erre lett tenyésztve. Mindkettőjük munkakutya mármint engedelmeseznek meg őrző-védőznek.

Na és aminek/akinek most jönnie kell az Amazon!

Mint már azt emlitettem szimpla tapasztalatcsere céljából mentem át kutyázni. Példaképpen mikor odaértem bemutatták nekem Amazont, a kis hiperaktiv hölgyeményt, hogy "na ő jó lenne sportolni" hiszen karcsú alkata van, nagyon mozgékony,ragaszkodó és jól motiválható. Nem kellett több mire ezek elhangoztak Amazon betalált és le nem lehetett volna kaparni rólam...Se engem róla! Játszottunk, téptük egymást és egy kicsit elpunnyadt a karomban de mivel ő a hiperaktiv ezt gyorsan orvosolta kerités rágással :D Kár, hogy nem hozhattam haza és még éveket kell várnom babázásra de jó volt a mai nap. Sok dolgot tudtam meg és megerősitett a hitemben, hogy "minden nevelés kérdése" mivel hiába ekkorák ezek a staffok, hiába van rossz hirük se Honey se Démon nem balhézott meg se kutyával, se emberrel....és itt egy példaértékü kennel ahol a jó vérmérséklet sokat számit!

2011. február 3., csütörtök

Agility "szabályzat"

Rauno Virta, finn agilitys 13 pontos agility szabálya

1, Tanítsd meg a kutyádat, hogyan játsszon és használd ezt az agilityben.
2, Ha a START-nál kontroll alatt tudod tartani a kutyádat, akkor futam közben is kontroll alatt fogod tudni tartani.
3, A kutya neve a leghatékonyabb “vezényszó”. Ne mondd a nevét az akadályok előtt és SOHA ne mondd, ha magadtól ELKÜLDENI szeretnéd.
4, Minden akadály minden részletét dolgozd ki és egyszerre csak egyet taníts neki.
5, Azt értesd meg a kutyáddal, hogy mi az, amit SZERETNÉD, hogy tegyen
és ne azt, amit NEM SZERETNÉD, hogy tegyen. Mindig járj egy lépéssel előtte. Ne arra reagálj, amit tesz, hanem irányítsd úgy, hogy azt tegye, amit szeretnél.
6, Próbálj meg mindig a kutyád előtt lenni a futam alatt, ha fizikailag képes vagy rá. Ha spórolsz a futással, az az egész futam elvesztésébe kerülhet!
7, Az útirány az első. Először mondd/mutasd a kutyádnak, hogy MERRE fusson, utána, hogy mit csináljon.
8, Soha ne úgy tréningezz, mint aki csak épphogy csinál valamit. Tréningezz elszántan!
9, Mindig tartsd szemmel a kutyádat. Az olaszozás (blind cross-vak kereszterzés szó szerint) is csak addig “vak”, míg egyik irányból a másikba fordítod a fejedet.
10, Rövid és pattogós vezényszavakat használj.
11, A kombinációkat gyakorold addig, amíg nem mennek, soha ne add fel idő előtt.
12, Ha tréningezel, akkor a gyengeségeiteket gyakorold, de ha versenyzel, akkor az erősségeitekre koncentrálj.
13, Tréningezz úgy, mintha versenyznél, versenyezz úgy, mintha tréningeznél.