2011. május 31., kedd

Séta & piszkos kutyák

Találtunk nemrégiben egy közeli helyet a városban ahol elszaladgálhatnak a csajok. Általában csak mi vagyunk kint és nagyon nyugis. Erdős,dombos,vizes szóval minden megvan ami csak kéne. Ugyan nem valami nagy viszont élménydús :)


szólj hozzá: Séta Biggievel és Mayával

2011. május 23., hétfő

Szülinapi túra

Tegnap voltunk túrázni Bakonynánán a Római fürdőnél. A klubunk 3. születésnapi túráját szerveztük meg a szokott helyen, időben. Körülbelül 20 fő feletti kutya volt és 30 fő körüli gazdi. Sajnos elfeledkeztünk a számolgatásról és csoportképről de nem is ez a lényeg. Korán odamentünk a főzőcskéző helyünkre, előkészítettük a kaját és apukám neki is állt a pörköltnek. Mi is összeszedelőzködtünk és indultunk a gyülekező helyre. Délre meg is érkeztünk, pont időben és mindenki pontosan érkezett. Mikor már az egész bagázs ott volt elindultunk az erdőbe. Az idő kellemes volt az erdőben viszont kiérve a fák alól fülledt meleg és párás levegő csapott meg minket. (még jó hogy alig volt ilyen rész) Patak csordogált végig az utunkon, kutyák folyton folyvást belegázoltak és a végén, a vízesésnél én se bírtam ki. Krisztivel és Ágival levettük a cipőnket és beleálltunk a jég hideg patakba. Ezen a helyen volt egy apró kavarodás, a csapat egyik fele új utakat talált a hegyre fel és nem a megbeszélt irányba mentek de végül is egyesült a kettészakadt falka és mehettünk tovább. Lassan elérkeztünk a kiindulási ponttól, a pörkölt már kész volt, a torták is előkerültek. Mindenki helyet foglalt és kezdődhetett az ebédelés. Kis hesszelés és emésztés után pedig vissza a gyülekezőhelyre majd mindenki hazaindult.
Enyém kutyik egész nap rettentő ügyesek és okosak voltak. Körülöttem rohangáltak, nem tüntek el és fokozhatnám még de minek, ime a bizonyiték:

2011. május 22., vasárnap

Peregnek a napok

Mint azt már emlitettem, Maycival belefogtunk egy újabb sportágba a frisbee-be. Már meg is rendeltük a kinézett korongot hiszen Mayácska nagyon szépen fejlődik és hamar rákapott a témára.


Edzőm kihozta szombaton a korongjukat kipróbálni Maya mit kezd vele, azt is a szájába veszi e vagy egyáltalán arra is ugyanolyan érdeklődéssel lesz e mint másra. Nos nem kellett csalódnom benne, szépen rápörgött úgyhogy innentől már nincs visszaút. Még ugyan nem érkezett meg a rendelésünk de jövő héten már ki fogunk nézni edzőnkkel a parkba, hogy kicsit gyakoroljunk :)

Tegnap jó kis edzésünk volt, azt hittem hőgutát kapok. Rettentő meleg volt, hamar elfáradtunk a hőségben. Biggie-n látszott is, nem igazán akart "dolgozni". Egy kört futottunk aztán vissza az árnyékba. Maya az meg Maya, olyan mint egy szájber. :D A videón is látszik, hogy őt nem érdekli, hogy éppen megdöglik annyira melege van :D Igaz futam után azonnal csobbanás a tóba volt. Jött velünk Joey is akit most már rendszeresen fogom vinni. Sajnos róla nem készült videó pedig nagyon ügyeske volt. Az ugró akadályokat már szépen veszi, néha azért kikerüli őket de gyorsan fejlődik. Pallón is fut és a szlalomja is gyönyörű :)


2011. május 19., csütörtök

Frisbee őrület

Régóta irigykedve figyelem, ahogy mások dobálják a korongot a kutyáiknak, járnak versenyekre és szuper dolgokat művelnek közösen. Mivel alig apportos kutyáim vannak, ezért nem gondoltam volna, hogy én bármikor is ilyet csináljak. Anno vettem egy frisbeet Mayának de hozzá se nyúltunk, eladtuk csapattársamnak. Itt meg is állt a karrierünk viszont olyan dolgokat képes megtanulni a kisasszony klikkerrel és szeretettel, hogy rávettem magam az apport fejlesztésére. Elkezdtem dobálni a gumicsirkét és először arra klikkeltem mikor odarohant, aztán rálépett, kicsit megharapta vagy megfogta, felemelte a szájában, elkezdte hozni, tovább hozta kicsivel stb és eljutottunk odáig, hogy elrohan érte, megfogja és a lábamhoz odahozza és mikor már majdnem odaért elém klikk és juti. A gumicsirkés story után a flakonokat is szépen odahozta nekem és nem volt visszaút. Bármire azt mondtam, hogy "hozd ide" már ment is és csinálta a dolgát. Mivel láttam rajta, hogy érti mit akarok, fogtam egy doboz fedőt ami kör alakú (frisbee pótló) és azt dobáltam. Először guritgattam és profit meghazudtoló módon kapta el gurulás közben :) Most már ha előttem van és odadobom neki néha-néha el tudja kapni de általában csak lekoccolja a fejét :D Viszont már kezdi élvezni is nem csak a kaja miatt csinálja, morogva kaparta a fedőt mikor nem tudta felszedni a földről :D



Ezt a frisbeet néztem ki neki:
Hero Sonic XTRA
215 mm
90g

2011. május 11., szerda

Belekezdtünk

Nem tudom jó döntés volt e, de elsőre nem volt olyan rossz.
Elkezdtem felépíteni a zónát a lányoknak running contactba. Így hirtelen elég jónak tűnik bár lehet Mayának meghagyom a 2o2o-t viszont Biggienél folytatom a tréninget, neki nagyon bejött és kezd ráérezni.

2011. május 8., vasárnap

Zichy ligeti bemutató

Tegnap voltunk a Zichy ligetben bemutatózni. Az idő nagyon jó volt, sütött a nap és enyhe szél fújt hűtésnek mivel körülbelül 30 fok volt. Mindenki szuperül teljesitett és rengetegen néztek bennünket. A bemutató végén megint kilehetett próbálni a jelentkezőknek az agilityt és most döbbenetesen sokan jöttek. Elözönlöttek minket a kisgyerekek és mind menni akart a kutyákkal. Most csak Mayát adtam oda nekik, Biggie a meleg miatt kicsit szét volt esve szóval hagytam had ne nyúzzák szegényt. Mayácska viszont annyira kis ügyes volt, büszke voltam rá szépen ment a gyerekekkel (bár az ugrálásról leszokhatna, volt pár kislány aki megijedt, hogy ugrott a keze után mivel ugye ott volt a kaja :S )


2011. május 7., szombat

Beagle túra Sóstón

A városban túráztattuk meg a beagle rajongókat. Sóstói tanösvényt néztük ki magunknak és körülbelül 20 kutyás jött el velünk kirándulni. Nagyon jól éreztük magunkat, sok pozitiv visszajelzést kaptunk. Az idő remek volt és zökkenőmentesen zajlott a nap.

Beagle team play

Tegnap újra alkotott a beagle team :)

2011. május 1., vasárnap

Bregyó bemutató

A majális alkalmából meghívták a csapatot a Bregyóba bemutatózni fél 3-tól fél 4-ig volt egy adag utána meg fél 5-től fél 6-ig. Az eső folyamatosan esett és a talaj is totál szétázott, nagyon csúszott, viszont mindenki nagyszerűen helytállt, alig voltak bakik. Nagy nézőközönségünk volt és nagyon tetszett nekik amit produkáltunk a pályán.
Két pályát futottunk majd kör KO, utána pedig kutya vadászat és ki lehetett próbálni az agilityt. Nagyrészt kisgyerekek tomboltak és naná, hogy megint az én kutyáimra voltak ráizgulva. A végére már mindkét csajom a földön húzta a nyelvét de nem pihentek, mentek és látszott rajtuk, hogy élvezik a kisgyerekek közelségét.
Mayával gyakoroltam a "kecskert" és annyira szépen megy neki!!! Mondjuk feles minin mentem vele a vizes föld miatt szóval ott elég gyorsan fordult de majd fokozatosan felviszem neki midire.