2013. július 24., szerda

Szarvas Agility Tábor

Eljött az idő, hogy rávegyem magam a hosszú blog írásnak. Pár mondatban szeretném összefoglalni a tábort magát de szerintem nem fog sikerülni :)

Péntek este fél 11-re értünk a táborba, ekkor még csak páran voltunk a helyünkön, mindenki csak másnap, vagy a hét másik napjain érkezett. Nagyon fura volt egyedül lenni a faházban de Biggie és Maya jó társaságot nyújtottak :D Másnap délelőtt megérkeztek a csajok, Eszti, Patti és Zsuzsi. 6 kutya + 4 ember a faházban :) Érdekes mód, jól elfértünk. 4 kutya boxban, Zsuzsi kutyái Buksi (keverék) a letakart ágyon és Indy (malinois) a földön volt. A szállásunk a Szarvas Ifjúsági Táborban volt, a Kőrös partján és egy erdő mellett. Szuper helyen voltunk, gyönyörű volt minden! Nagyon sokat sétáltunk az erdőben és úsztattuk a kutyákat, annyira szép volt minden, mintha mindig is ott éltünk volna...! A nagy erdőben rohangálások következményeképpen viszont Mayácskám szépen elvágta a lábát. A hátsó bal lábán a tappancsából kivágott egy szeletet és nem tudom hogy csinálta. Szerdáig nem edzettünk semmit, mert addig sántított szegényem. 

A héten délelőtt és délután edzések folytak, több csoportban voltak szétszedve a táborlakók. Mi Herendy Verához jutottunk, az A2/A3 mini-midi csapatba. Nagyon örültem ennek, mert imádom Verát és előtte nemrégiben voltam nála szemináriumon és nagyon tetszett ahogy oktat. Nos nem volt másképp ez a hét folyamán se, olyan sok jó dolgot mondott és tanított :) Volt amikor Vera és Korán Csabi ( ő vitte ugyanezt a csoportot csak a maxi bagázst) edzést cseréltek és egyszer Csabival edzettünk. Az ő edzése is remek volt, mondjuk kicsit fura volt. A 8 perces pályabejárásban 3 perc után leszedte a számokat. Sose volt még ilyen esetünk, és érdekesen figyeltük az eseményeket. Hogy miért szedte le? Nagyon egyszerű. Az ember felmegy a pályára, van 8 perce bejárni mindent. Mit csinál? Nekiáll már az 1-től forgolódni, hogy a 2-t hogyan ugrassa meg a kutyával majd jön a 3-as és jaaa nemjóóó, vissza. 1 perc mínusz. 3 perc alatt azt kell megnézni melyik akadály után mi jön, merre menj tovább. Utána marad 5 perced bejárni úgy, hogy a felvezetésre gondolsz de addigra már tudod merre menj ;)

Szerda délelőtti Biggie edzés: 

Szerda délutáni Biggie - Maya edzés:
  

Edzések közötti időben folyamatos programok voltak. Volt obedience előadás Varga Attilától, hallhattunk motivációs tréningről is pár mondatot, az agility etikettről is és Alt Sándor is megjelent az IMCA híreivel. Persze nem csak szónoklatos programok voltak, lehetett flyballozni, frizbizni, dock jumpingozni (stégről ugráltak a kutyák a vizbe és amelyik távolabbra ugrott az győzött), ping-pong bajnokság, darts bajnokság és természetesen voltak csapat versenyek is. A mi kis 2-es faházunk lakói voltunk a FREESTYLE csapat (iiigen nagybetűkkel :D ) és indultunk az ultimate bajnokságon, ahol sajnos csak 4. lettünk mivel még életünkben nem csináltunk ilyet (csak Eszti de ő ügyes volt :) ) Aztán volt humán agility verseny, ahol több feladatot kellett teljesitenünk. Az első ahol voltunk ott frizbivel kellett az agility ugró karikán átdobni. A legtöbb pontot érte ha a karikába dobjuk, kevesebbet ha a tartó kereten keresztül dobjuk és 0 pont ha mellé ment. Aztán palló tetején sörös doboz piramis, 3 teniszlabda és dobálózz. Minél többet sikerül földre küldeni annyi pontot kapsz. Kötélhúzás....esélytelenek nyugalmával mentünk :D Eszti még a földön is fogta a kötelet, ezzel kis homokot is evett :D Mindezek után a legjobbak: kihúztunk egy pályarajzot és volt 4 percünk kirakni a pályára :) Mi voltunk a legpontosabbak, a szlalomot csak 10 cm eltéréssel tettük fel a pallóhoz képest :) És a sötétben a reklám felirat a lapon is ugró akadálynak nézett ki ezért plusz aksit is betettünk ... és jóó helyre :D :D :D Aztán 2 perc alatt mindent lepakolni plusz pontért :) Sikerült!!! A legvégén pedig a szó szerinti humán agility! Zsuzsi volt a felvezető én pedig a kutya :D Engem "bezártak egy boxba" addig Zsuzsi húzott egy pályarajzot és 2 perc alatt bejárta. Kétszer volt benne kúszó, 5 ugró ha jól rémlik meg 12-es szlalom. A legjobb időt futottuk!!! Mint egy kutya, azt hiszem 32 egész valamennyit. :) Ezekkel a feladatokkal pedig a csapatunk a 2. helyen végzett!!! :)


És hogy ne csak magunkra gondoljunk, voltak kutyás feladatok is :) Egyik este agility játék volt, azaz gambler kupa. Minden akadálynak megvolt a maga kis pontja és az nyert akinek a legtöbb pontja volt a 30 mp után. Biggie végig vuvuzta az egészet, a szlalomba (2x volt benne) belevágta magát, porzott alatta a talaj....Konkrétan sose láttam még ilyennek őt és a néző közönség is meglepődött rajta! <3>

Másik nap kúszó versenyt szerveztek, ahol Biggie üvöltözve száguldott a pályán (hibátlan) Maya pedig malikat megszégyenítő módon megnyerte az egészet!!!!! :)




Tábor kupa, utolsó nap...Az éjszakai bulizások során (mert hát minden este az edőben kötöttünk ki :D meg a városban :D ) összebratyiztam Szabó Lacival, Sopronban edző és a táborba elhozta Tamara kutyáját, egy A3 maxi keverék kutyust. Tamival nagyon össze haverkodtam az egyik nap, és Laci közli, hogy nem e akarok vele holnap futni a tábor kupán....naná, hogy mit válaszol erre az ember: igen :D Szóval tábor kupa, 3 kutya, 6 futam, hulla fáradtság. Nembaj, jó lesz! Az agility futamban kb nulla volt a teljesítményem, 3 kizárással tudtam magam mögé az egészet. Aztán sör és lelki fröccs Mészáros Petráról és jumping következett. Tamara és Biggie hibátlan, Maya 1 megtagadás (korai francia) és egy verő (szokásos hasaljunk rá az aksira 5 méterről)....Nagyonjóvolt!!! :) Élveztem nagyon és basszus.....Tamarával és Biggievel is 2. lettem (maxi-midi) Olyan kutyával lettem dobogós akivel két napja ismerjük egymást és korán reggel elővettünk két ugrót, hogy hopikázzunk egyet.... Nagyondurva! Plusz a futam végén 3x kellett visszaüvöltenem a kutya agyát, mert kinézett apjára :) :) 
Kupa után eredményhirdetés, majd karaoke. Konkrétan az egész tábor ittas volt :D ( najó voltak józan emberek is elvétve :D )

Biggie jumping:


Maya jumping


Tamara agility futam. Itt látszik igazán, hogy még nem érzem a kutyát, sajnos a jumping nincs felvéve ahol már tudtam mikor hol hogyan vezessem. De szuper élmény volt ez is, imádtam vele futni :)

Vasárnap, sooook-sok nap után felkelünk reggel, full kómásan és csak annyit látunk, hogy az egész tábor kezd elcsendesedni, kiürülni....Mindenki pakol és köszön a másiktól...Demotiváló látványt nyújtott, de aztán mi is búcsúztunk és hazaindultunk. Délutánra itthon is voltunk és következett a visszaszokás ami még mindig folyamatban van! Hiányzol Szarvas!!!!

2 megjegyzés:

  1. Hm biztos szuper volt a bejegyzés alapján.:)
    Jövőre talán mi is eljutunk.:)
    és gratula a nyerésekhez.:)

    VálaszTörlés
  2. Mindenkinek csak ajánlani tudom :) Én 4 évet vártam erre az alkalomra de innentől kezdve nincs megállás, muszáj mindig ott lenni :) Olyan mint mikor Gyulán szerveznek versenyt, egyszer elmegy az ember oda és nem tud tőle szabadulni :) Gyertek jövőre, szuper lesz!!! :)

    VálaszTörlés