2010. november 1., hétfő

VII.Mátra túra

Szonbaton voltunk a Mátrában szüleimmel és Adélékkal. Kora reggel 4 biglivel és Adéllal kimentünk parkba lemozgatni őket a 2 órás útra. Még sötétben indultunk el de kivilágosodott mire hazaértünk. Bepakoltunk gyorsan az autóba, 4 kutya a csomagtartóba és mehettünk is. Az út gyorsan eltelt a sok hülyülés miatt :)

Megérkezve a helyszinre kicsit kinyújtózkodtunk, mert nagyon elernyedtünk. Sok régi baráttal futottunk össze, jó volt újra találkozni velük. Kb fél óra volt mire a kutyás banda másik fele is megérkezett és nem is vártunk tovább mentünk be az erdőbe túrázni. Enyhe kirándulás volt, gyönyörü táj, sok szép kutya és Mayácska nagyon kis okosan figyelt rám és körülöttem császkált. Hivásra azonnal visszajött egyszer se volt veszekedés rettentő büszke voltam rá. Biggie viszont pórázon volt, nem akartunk konfliktust :( Miután lejártuk a túra vonalat visszatértünk a völgybe és mindenki lepakolt egy helyre majd következett a tótó megoldás. Csapatokat alkottunk számhúzás szerint és jobbnál jobb kérdéseket kaptunk. A kviz után volt kereső verseny ami azt jelentette, hogy jutalomfalatokat rejtettek el egy részen az erdőben és aki többet talált az nyert. Biggievel mentem, összesen 7-et találtunk ami nem volt elég a nyeréshez viszont gazdi szive újra szerelmes lett. Mondtam neki, hogy "keresd" ő pedig húzott maga után és felkutatta a levelek alól a falatokat. Mikor megtalálta a felszinre kaparta majd megvárta mig zsebre teszem (L) A következő versenyszám a nyakkendő kötés volt ahol Adél 1. lett !!! Az elején elég nehézkesen indult de a végén tarolt :P Virsli visszahozó verseny követte ami elég viccesre sikeredett. Egy snauzer és egy boxer volt olyan finnyás, hogy csipkedte a virslit és úgy vitte vissza a gazdinak. Mindenki tudta, hogy a saját kutyája a hasába viszi vissza, semmi esély de megérdemlik a kényeztetést. Enyémek is azonnal behabzsolták mikor hozzáfértek :D

Az utolsó program a gyorsasági verseny volt. Először méretenként versenyeztek a kutyák.Maya őrületes tarolásokat végzett, mindenki szurkolt neki annyira látványosan gyorsult és futott célba. A végeredmény pedig egy 2. helyezés lett, mert barátunk Dió a golden retriever egy orrhossznyira megelőzte a csajszimat.
3. helyezett pedig Masni lett.

Nap végén húzás szerüen kihirdették az első 5 legszebb kutyát és csodák csodájára Joey lett a legszebb kutyus a Mátrában!!!! Annyira büszkék voltunk rá! :) Hazafele mindenki kidőlt és nagy szuszogások közepette értünk haza este.

5 megjegyzés:

  1. Biztosan jól szórakoztatok, Mayának meg gratulálok:D A jutalomfalatkeresésnál Maya példakp lett. Te tanitottad neki hogy ne egyemeg a talált jutalomfalatot? Molly biztosan megenné, amint rátalált xD
    De majd kipróbálom (: :D

    VálaszTörlés
  2. Biggievel mentem a jutalomfalat keresésre.
    Nem tanitottam neki semmit, mikor megtalálta megdicsértem és elvettem.

    VálaszTörlés
  3. Hú, de jó lehetett! Mátrában laknak nagyszüleim, de a távolság miatt csak egy, max. két napra megyünk, és hát kirándulni sosem marad idő, kész röhej! Egyszer a patakig levittük Mangót, hát nem kicsit volt lelkes:) Merre kirándultok ilyenkor?

    VálaszTörlés
  4. Hát a túra útvonal az ez volt:
    Sástó - Mátrafüred - Máriácska - Rákóczi forrás - Sástó (4,5 km)

    VálaszTörlés