2010. október 3., vasárnap

Kételyek

Tegnap megkaptuk a klikkerünket viszont van pár kérdés a fejemben. Például mikor tudom, hogy a csajok megértették?? Tudják, hogy mi ez a hang és vajon figyelnek e rá?? Ma klikk és tömöm a kaját volt meg ül-fekszik-körbe de nem tudom hova tenni a dolgot. Valakinek valami ötlete???
Voltunk edzésen ma IS...végre mindkét nap tudtunk menni és teljes mértékben megvagyok elégedve a kutyákkal. Tepernek,figyelnek szóval reménykedünk, hogy jövőhéten a Top Mancson is ezt a teljesitményt fogjuk nyújtani :) Tessék szurkolni nekünk :D

6 megjegyzés:

  1. Az elején csak kondicionálod a kutyákat, semmi parancsot nem adsz, csak klikk és kaja, klikk és kaja. Semmi feladat, az a lényeg, hogy a helyzeteket váltogasd, nehogy ahhoz kössék a klikket, hogy mondjuk ülnek vagy te valamilyen testtartást felveszel. Pár napig csak ez a klikk-kaja legyen, semmi más. Onnan tudod, hogy veszik az adást, hogy majd mikor bóklásznak melletted (szóval nem rád figyelnek, de melletted vannak, mert nem behíváshoz használjuk a klikkert), és klikkelsz, rögtön felkapják a fejüket és jó esetben megindulnak hozzád. Ez jelenti azt, hogy rögzült bennük, hogy ez a hang kaját jelent. Ekkor jöhetnek a feladatok, mikor már csak egy bizonyos cselekvésre klikkelsz.
    Top Mancson biztos ügyesek lesztek, én nem félek:)

    VálaszTörlés
  2. Szurkolunk, biztosan nagyon ügyesek lesztek! :]

    VálaszTörlés
  3. Hajrá a Topmancson! Biztos nagyon jól fogtok szerepelni :D

    VálaszTörlés
  4. Remélem, tudtam segíteni. Ha valamit nem értesz, szólj, van egy könyvem is róla, ami az alapokat leírja, akár azt is be tudom szkennelni. Sok sikert és jó mulatást hozzá!

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindenkinek.
    Hát most elkezdtem olvasni a klikker.hu oldalt ha megakadok szólok :)

    VálaszTörlés