2010. október 8., péntek

Vegyes érzelmek

Vegyes érzelmeim vannak manapság. Először is kezdem a jóval, hogy legyen erőm leirni amit szeretnék. Szóval csajokkal klikkerezek serényen, nagyon lelkesek (mint mindig ;-) ) Már klikk hangra felkapják a fejüket és rohannak felém csóválva várva a jutalmat de még nincs merszem elkezdeni velük trükköket tanitgatni. Na meg nem is nagyon tudom hogy kezdjek neki sóval várom az ötleteket ti hogy álltatok neki, mit csináltatok először stb. Viszont klikker nélkül megtanitottam Mayának, hogy hátrálva bejöjjön a két lábam közé. (szemben áll előttem majd hátat fordit és betolat alám de Mayácska ezt továbbfejlesztette saját módszerrel miszerint ő két lábon végzi el ami nagyon tetszik szóval nem fogom lekényszeríteni 4 lábra :D ) Biggie még tanulgatja, feldolgozza a dolgokat de szerintem hamarosan neki is lefog esni :D

Ezek mellett pedig gyakorlunk a holnapi megmérettetésre. Izgatott vagyok már nagyon mennék! A startlistán Mayával és Biggievel is a második helyről fogunk indulni ami tök jó mivel szeretek az első között futni. Remélem olyan idő lesz mint ma.

Na és jöjjön a már mindenki által ismert devecseri „piros” kutyák. Egyszerüen ha rájuk gondolok elfog a sírógörcs. Rettenet milyen katasztrófa van náluk és miken mehetnek keresztül. De legjobban a láncra vert kutyákat sajnálom. Esélyük se volt a túlélésre. Már magában is felháboritó, hogy lehet egy társunkat láncra verni. A képeket elnézve, a videókat látva és a történeteket hallva kiráz a hideg és sietnék menteni de.....én nem birnám csinálni az tuti....micsoda kitartás kell oda, hogy ne bőgd el magad és tudd csinálni amit kell. Hihetetlen és meghajlok a mentésben résztvevők előtt! Csapattársaim irták a fórumra ha valaki teheti menjen ki és segitsen pár aprósággal ami az ottaniaknak sokat jelent:
"Ha siófok fele jártok hétvégén:
Szombat-vasárnap kis csapatunk(Siófoki Állatvédő Egyesület) kint lesz a tojásfesztiválon. A devecseri „piros” kutyák megsegítésére gyűjtünk a veszprémi állatmenhelynek. Amit nagyon szívesen fogadnánk:
- használt, fölösleges rongyok (ne műszálas), régi ágyneműhuzat, törölköző
- kutyakonzerv (nem bírnak a lúggal roncsolt torokkal mást megenni)
- neogranormon kenőcs, sebkenőcsök
- pénz ...
A fesztiválra a menhelyes standra várunk Titeket és nagyon köszönjük."

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, hogy vannak olyanok, akikben kellő erő és elszántság van, hogy menjenek és segítsenek azoknak, akiknek sajnos oly kevesen tudnak... Iszonyú, ami ott történt (történik)!

    Lassan szerintem kezdj el velük feladatozni, hogy aztán az is rögzüljön bennük, hogy azért a klikkért meg is kell dolgozni, nem csak úgy potyára adják:) Szerintem formálással érdemes tanítani őket, mert azzal sokkal több mindenre megtaníthatók (mondom pont én, akinek viszont egyik kutyájával sem sikerült...XD). Olyannal kezdd, ami aktivitást igényel és amit még nem tudnak. Nálunk a forgás volt az első, te esetedben ez ugye kilőve, mert már tudják:) Hajrá, hajrá! A holnaphoz pedig jóóóó nagy kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tanácsot akkor majd alkotok valamit velük úgy is van pár új trükk a tarsolyomban :P

    VálaszTörlés
  3. dettó így érzek én is...:((( tisztára kivagyok, remélem ma találkozom a Rexes ismerősömmel, akkor megérdeklődöm tőle, hogy mire van szükségük...
    ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mit tennék, ha az én kutyusommal történne ez...

    VálaszTörlés